Kućni red DV "Mali Prijatelji"

KUĆNI RED I PRAVILA  DV ''Mali prijatelji''

 

Poštovani roditelji! Upisom Vašeg djeteta u vrtić postali ste dio velike vrtićke obitelji. Baš kao svaka velika i sretna obitelj i ova naša vrtićka ima određena pravila kojima se rukovodimo u svakodnevnim situacijama. Pravila naglašavaju važnost suradnje obitelji i vrtića (roditeljske odgovornosti) te reguliraju profesionalne obveze i odgovornosti odgojitelja i drugih zaposlenika.

 

1)      Molimo Vas da ulazna vrata vrtića obavezno prilikom ulaska / izlaska zatvorite zbog sigurnosti djece.

2)      Obavještavamo Vas da je radno vrijeme vrtića od 6:30 – 17:30 od ponedjeljka do petka. Ne radimo na blagdane i državne praznike.

3)      Dijete u vrtić može dovesti ili odvesti roditelj ili punoljetna osoba koju roditelj ovlasti za preuzimanje djeteta ( pisana izjava ). Maloljetnim osobama nije dopušteno dovođenje ili preuzimanje djeteta. Ukoliko dođe do promjene osoba koje ste naveli obavezno obavijestite matičnog odgojitelja. Osoba koja dovodi / odvodi dijete treba se osobno javiti odgojitelju u skupini i na traženje odgojitelja identificirati se.

4)      Zabranjen je dolazak po dijete u alkoholiziranom ili drugom psihofizički neprimjerenom stanju.

5)      Roditelj je obavezan poštivati ugovorni odnos prava korištenja 10 satnog programa u okviru radnog vremena vrtića.

6)      Nakon preuzimanja djeteta u objektu ili na igralištu obveza roditelja je da se ne zadržavaju duže od potrebnog vremena radi sigurnog i nesmetanog boravaka ostale djece, ali i sigurnosti nadzora ulaska i izlaska roditelj i djece tijekom poslijepodnevnog preuzimanja.

7)      Preporučamo da dovedete dijete do 9 sati radi nesmetanog  odvijanja programa. Ako dolazite kasnije zbog opravdanih razloga, bilo bi dobro da dijete doručkuje kod kuće, te da ne donosite peciva, keksiće i sl. u vrtić.

8)      Roditelj je obvezan pravovremeno javiti odgojitelju ili ravnateljici bilo kakvu promjenu u obitelji koja može bitno utjecati na dijete ili njegov boravak u vrtiću kako bismo adekvatno djelovali, a u svrhu odgojno – obrazovnog usmjerenja djeteta.

9)      Nije dopušteno donositi lijekove, sirupe, kapi, vitamine ili nešto slično čime se poboljšava zdravlje djeteta. U slučaju promjene zdravstvenog stanja djeteta roditelj je obvezan dovršiti terapiju kod kuće i s potvrdom nadležnog pedijatra ponovo dovesti dijete u vrtić.

10)   Ne možemo primiti dijete s: povraćanjem, proljevom, ušima i svrabom, parazitima u stolici, povišenom tjelesnom temperaturom, gnojnim iscjetkom iz nosa u trajanju dužem od tjedan dana i drugim simptomima zarazne bolesti.

11)   Prehrana u vrtiću usklađena je s važećim normativima. Podržite nas u primjeni jelovnika i njegujte zdrave prehrambene navike kod svog djeteta. Nije dopušteno unošenje slatkiša bilo koje vrste, sve što mu je potrebno tijekom boravka u vrtiću, dijete će dobiti u okviru prehrane koju provodimo u vrtiću.

12)   Roditelji imaju obvezu informirati se o razvoju i ponašanju svoga djeteta, prisustvovanju roditeljskim sastancima, radionicama, tražiti individualne razgovore, pratiti informacije na oglasnoj ploči za roditelje.

13)   Roditelj je obvezan dostavljati nove brojeve fiksnog i mobilnog telefona te promjenu adrese matičnom odgojitelju u skupini ili ravnatelju vrtića.

14)   Redovito pospremajte garderobni ormarić svoga djeteta (odnosite na pranje odjeću namijenjenu za dnevni boravak djeteta, čistite i mijenjajte papuče), a spremačica će prema Sigurnosnom zaštitnom i preventivnom programu DV ''Mali prijatelji'' obaviti dezinfekciju garderobnih ormarića.

15)   Strogo je zabranjeno pušenje u unutarnjim i vanjskim prostorima vrtića.

16)   Zabranjeno je uvođenje kućnih ljubimaca u prostore vrtića.

17)   Podsjećamo Vas da igračke od kuće Vaše dijete smije donositi ponedjeljkom. Molimo Vas da to bude samo jedna igračka.

 

Igračka koju će Vaše dijete izabrati neka bude edukativnog karaktera, primjerena djetetovoj dobi te veća od npr. mobitela. Iznimno se dopušta nošenje igračaka ili predmeta (tzv. ''prijelazni objekt'') koji djeci stvaraju osjećaj sigurnosti u periodu prilagodbe.

18)   Podsjećamo Vas ako želite da Vaše dijete proslavi rođendan sa svojim prijateljima u skupini nije dozvoljeno donošenje domaćih torti i kolača, kao ni industrijski proizvedenih sladolednih torti ili torti iz slastičarnice. Odgojiteljicama nije dozvoljeno primiti u skupinu navedene proizvode. Za proslave rođendana u vrtiću preporučamo: svježe i suho voće (s odgovarajućom deklaracijom) te negazirane sokove (s odgovarajućom deklaracijom).

19)   Kako bi nosići naših ''Malih prijatelja'' uvijek bili čisti molimo Vas da redovito donosite potrošni materijal. Paket papirnatih maramica svaki mjesec, paket papirnatih ručnika svaki mjesec, a paket vlažnih maramica svaka dva mjeseca (djeca koja nose pelene – svaki mjesec). Evidenciju donošenja potrošnog materijala vodit će odgojiteljice.

20)   Obavještavamo Vas da se pidžame i posteljina (vrtićka) donose ponedjeljkom, a odnose kući petkom na pranje (svaka dva tjedna). Osim pidžame, svome djetetu za ugodniji popodnevni odmor možete donijeti i jastučnicu u koju možete odložiti pidžamu. Molimo Vas da pidžamu i jastučnicu obilježite (napisati ime na pidžamu, vrećicu ili jastučnicu).

21)   Nakon preboljele bolesti dijete možemo primiti jedino uz liječničku ispričnicu. O svakoj bolesti ili promjeni zdravstvenog stanja obavijestite matičnog odgojitelja.

Pridržavanje ovih pravila potrebno je zbog dobrobiti sve djece upisane u naš vrtić. Zahvaljujemo na poštivanju pravila i kućnog reda!